Zelfgemaakte eiersalade met sambal – Hoe heter hoe beter?

Zelfgemaakte eiersalade, daar kan maar weinig tegenop. Zowel qua prijs als qua smaak. Vandaag heb ik een eiersalade gemaakt die lekker pittig is, met sambal badjak. Sambal badjak smaakt me altijd beter dan sambal oelek. De badjak versie is iets milder maak je proeft daardoor veel beter de smaak. Alleen maar heet is niet lekker.

Vegetarische pittige zelfgemaakte eiersalade

Ik had vandaag nog een extra uitdagingā€¦. Ik had nog geen boodschappen gedaan. Een sjalotje heb ik altijd wel liggen maar daar hield het wel een beetje op. Een rondgang door de vriezer bracht uitkomst: Italiaanse roerbakgroente! Ik had me ook voorgenomen om nu eens een vegetarische eiersalade te maken dus de vleeswaren heb ik overgeslagen deze keer.

Ik heb de groente een paar minuten met de eieren mee laten koken want zo rauw in bevroren toestand door de salade gooien lijkt me geen succes. Ik heb het anderen nooit zien doen maar er kon toch niet veel mis mee gaan leek me. Het geeft in ieder geval weer wat extra groente op het menu en het staat ook mooi qua kleur in de salade

Dit recept is goed voor 2 a 3 personen (als lunchbeleg op een broodje)

Ingrediƫnten voor pittige zelfgemaakte eiersalade

 • 2 eieren
 • 1 theelepel sambal badjak
 • 2 eetlepels halvanaise
 • 1 klein sjalotje
 • Handje diepvries Italiaanse roerbakgroente
Italiaanse roerbakgroente voor zelfgemaakte eiersalade
Italiaanse roerbakgroente

Hoe maak je die lekkere eiersalade zelf?

 • De eieren hard koken (10 minuten)
 • De laatste 4 a 5 minuten heb ik de Italiaanse roerbakgroente mee laten koken
laat de roerbakgroente even meekoken met de eieren
laat de roerbakgroente even meekoken met de eieren
 • Ondertussen 1 klein sjalotje snipperen
 • De hardgekookte eieren pellen en grof snijden
 • De eieren, Italiaanse roerbakgroente en fijn gesnipperde sjalot in een kommetje doen
 • Dan twee eetlepels halvanaise erbij doen en een theelepel sambal badjak
 • Alles goed omroeren en klaar ben je!

Deze eiersalade smaakt heerlijk op een vers afgebakken stukje stokbrood

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*