Stokbroodje eiersalade met bruikbare tip

Vandaag was ik druk in de weer met het zelf maken van lekkere eiersalade. Dat smaakt natuurlijk heerlijk op een stokbroodje. Ik had nog zo’n goedkoop pak afbak baguettes liggen dus ik zet tijdens het maken van de salade vast de oven aan, kan die mooi vast voorverwarmen…..Wie lust er nou niet een stokbroodje eiersalade?

Tip: haal dat plastic magnetron ding voor over je bord uit je combimagnetron voordat je de hete lucht oven optie gebruikt…. Juist, dat was ik vergeten! Oh wat een bende geeft dat. Gek genoeg heb ik niet geks geroken. Het hele geval was gesmolten en droop al door het rooster heen. Ik was toen te boos om meteen een foto te maken maar het resultaat van wat er over was van die magnetrondeksel maar zojuist heb ik toch wel een foto genomen van de troep die uit de oven kwam…. Ja lach maar!

gesmolten magnetron deksel
gesmolten magnetron deksel

Stokbroodje eiersalade komt er dan toch nog

Toen de oven weer in oude glorie was hersteld heb ik dan toch even de stokbroodjes gebakken. Was echt heerlijk! Ik heb een stokbroodje met pittige eiersalade gemaakt maak je kunt natuurlijk iedere soort eiersalade gebruiken die je op deze site kan vinden.

Ik heb de salade gegarneerd met van die gefrituurde uitjes, vond ik wel passen bij de Indische sambal.

Gefrituurde uitjes als garnering bij eiersalade
Gefrituurde uitjes als garnering bij eiersalade

Het recept was meer dan genoeg om voor 3 personen een lekker stokbroodje eiersalade te serveren dus leef je lekker uit met die afbakbroodjes. Ik kocht laatst een pak met 2 baguettes voor 0,19 euro!! Voor het geld hoef je het dus niet te laten.

stokbroodje eiersalade
stokbroodje met eiersalade

Let er bij het opensnijden op dat je niet teveel druk zet met je mes, voor je het weet druk je het stokbrood helemaal plat. Ik had de broodjes bijna helemaal opengesneden en dat staat heel erg leuk maar het is wel veel praktischer om ze gewoon helemaal open te snijden en beide helften te beleggen met eiersalade (en dan gewoon per helft je stokbroodje eiersalade naar binnen schuiven)

Link naar de pittige eiersalade

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*