Eiersalade op een pitabroodje

Met een aantal ingredi├źnten die ik hoognodig op moest maken heb ik vandaag een lekkere eiersalade gemaakt. Om te voorkomen dat ik teveel eten weggooi kijk ik iets vaker dan vroeger of ik nog dingen heb in de koelkast die op moeten. Vandaag werd het eiersalade met zuivelspread (in plaats van mayonaise) Echt een aanrader.

Broodje eiersalade

Een ander ding in de voorraadkast waren de pitabroodjes: ooit gekocht in de bonus en de shoarma is allang op maar er waren nog wel heel wat broodjes over, mooi moment om die ook een op te gaan maken.

eiersalade op een warm pitabroodje
eiersalade op een warm pitabroodje

De pitabroodjes moesten 6 minuten in de oven op 200 graden. Zo gezegd, zo gedaan. Dan de broodjes opensnijden. Tip: leg ze plat op een snijplank en dan met een broodmes eerst een keertje prikken in de zijkant, de broodjes zijn van binnen een beetje hol, dus als je een beginnetje hebt dan kan je ze makkelijk opensnijden en op een snijplank kan je mooi horizontaal snijden. Tot de helft opensnijden, de onderkant dicht laten!

pita broodjes in de oven
pita broodjes in de oven

Het broodje zet je een beetje open en met een lepel kan je nu heel gemakkelijk de eiersalade in het broodje doen. Ik heb mijn pitabroodje gevuld met eiersalade met zuivelspread (en zalm) maar je kunt dit natuurlijk doen met ieder recept op deze site. Er staan genoeg ideetjes in de sidebar.

goedkope broodjes
goedkope broodjes eiersalade

Voor mij is eiersalade in een pitabroodje echt een blijvertje, is weer eens iets anders dan pita kaas of shoarma!

Ps pitabroodjes zijn ook nog eens heel goedkoop: bij de goedkoopste super hier in de buurt heb je 10 van die broodjes voor het heerlijke budget bedrag van wel 0.69 euro! Voordeel: ze zijn per 5 verpakt, hoef je niet ineens alles op te maken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*